Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

HÍREK


Hírkategória: Általános
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  International Conference on Childhood Obesity
  2017.07.11. - MTTT - Hírkategória: Általános

  Lisbon, 5-8th July, 2017

  A gyermekkori elhízás jelentőségét már évek óta felismerték, egyre fokozódó aránya komoly népegészségügyi fenyegetést jelent szinte mindegyik civilizált társadalomnak.

  Immáron 3.alkalommal rendezték meg az ezzel foglalkozó, színvonalas előadókat (kutatókat, kormányzati és szakmai szervezetek vezetőit) felvonultató nemzetközi konferenciát Lisszabonban.

  A rendezvény elnöke Ana Isabel Rito, portugál Egészségügyi Intézet egyik vezetője, a téma elkötelezett kutatója volt. A konferencia fő blokkjai a gyermekkori elhízás epidemiológiáját, szociális hatásait, a fizikai aktivitás és életmód szerepét, a megfelelő ételválaszték kialakításához szükséges egészségpolitikai és közösségi akciók lehetőségeivel foglalkoztak.

  Több ország is bemutatta saját gyermek-elhízási epidemiológiai adatait, amelyet a COSI Projektben mértek fel. A konferenciának magyar előadói is voltak dr. Kovács Viktória, dr. Sarkadi-Nagy Eszter és Erdei Gergő az OGYÉI munkatársai.

  Az előadásokat panel-megbeszélések és széleskörű viták követték.

  A konferenciának a modern és érdekes építészeti kialakításokat bemutató Champalimaud Foundation konferenciatermeiben rendezték.

  Bővebb információ, részletes program: www.CIOI2017.com

  Rurik Imre

Vissza a hírekhez

Vándorgyűlés Szeged, 2022. október 20-22.  
PhD konferencia 2023
PhD konferencia 2023