MEGHÍVÓ az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság 2018. februári 370. Tudományos Kollokviumára
Elnök: Simonné Sarkadi Livia
9.30-10.00
Hudecz Ferenc
Fehérjék antigénszerkezete: epitópok azonosítása, diagnosztikai/terápiás felhasználás
10.00-10.30
Abrankó László
Élelmi fehérjeforrások tápérték-minősítésének átfogó rendszere
10.30-11.00
Horváth Lajos
A NÖDiK hüvelyes génbanki gyűjteményei az ökotermesztés és a klímaváltozás tükrében
11.00-11.30 SZÜNET
11.30-11.50
Takács Krisztina, Nagy András, Gelencsér Éva
In vitro emésztési modellek alkalmazása élelmezési célú fehérjék antinutritív és allergén kockázatának predikciójában
11.50-12.10
Nagy András, Hegyi Ferenc, Takács Krisztina, Cserhalmi Zsuzsanna, Gelencsér Éva
In vivo állatmodellek alkalmazása élelmezési célú fehérjék hasznosulásának
vizsgálatában
12.10-12.30
Zalán Zsolt, Koppányné Szabó Erika, Hegyi Ferenc, Perjéssy Judit, Klupács Adél
Növényi fehérjeforrások minőségi tulajdonságainak javítása tejsavas fermentációval
Budapest, 2018. február 5.
Simonné Dr. Sarkadi Livia
ÉTB elnök
Dr. Gelencsér Éva
ÉTB társelnök