Az MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottság Táplálkozástudományi Munkabizottsága és Élelmiszeranalitika és -Minőség Munkabizottsága közös szervezésben rendezi meg a 397. Tudományos Kollokviumot, melynek témája a FRONTOLDALI TÁPÉRTÉKJELÖLÉS- LEHETŐSÉGEK ÉS KIHÍVÁSOK.
Helyszín: BME Pécsi Eszter terem (1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. BME K épület I. em. 93-95), jelenléttel és élő online közvetítés lehetőségével
Időpont: 2025. május 30. péntek 10 óra

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezési űrlap ide kattintva érhető el.
Levezető elnök: Biró Lajos (Semmelweis Egyetem, Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék)
PROGRAM
10:00-10:05 Biró Lajos (SE, Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék), Tömösközi Sándor (MTA ÉTB társelnök, BME, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék): Megnyitó
10:00-10:20 Lugasi Andrea (BGE Vendéglátás Tanszék), Biró Lajos (SE, Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék): Frontoldali tápértékjelölés - táplálkozástudományi megfontolások
10:20-10:40 Felkai Beáta (Agrárminisztérium): A frontoldali tápértékjelölés hatása a hazai élelmiszeriparra
10:40-11:00 Horacsek Márta (NNGYK): Gondolatok a frontoldali tápértékjelölésről
11:00-11:20 Vörös Attila (FÉSZ): Frontoldali tápértékjelölési lehetőségek a magyar élelmiszergyártók szemszögéből
11:20-11:40 SZÜNET
11:40-12:00 Sárga Diána (Nestlé): Nutri-Score frontoldali tápértékjelölő rendszer nagyvállalat szemszögéből
12:00-12:20 Szűcs Zsuzsanna (MDOSZ): Frontoldali tápértékjelölés dietetikai perspektívából
12:20-12:40 Pilling Róbert, Antal Emese (TÉT Platform): A frontoldali tápértékjelölések fogyasztói szemmel – egy nagymintás kutatás eredményei
12:40-13:00 Diszkusszió, a rendezvény zárása