Kedves Tagtársunk!
Örömmel értesítjük, hogy a MTtT tagsága és más érdeklődők számára tavaly szeptemberben szakmai webinárium sorozatot indítottunk. Elsősorban a táplálkozástudomány területén jártas, de határterületek iránt is érdeklődő szakemberek számára változatos, érdekes témákban kérünk fel neves szakembereket, hogy rövid webináriumok keretében, online platformon keresztül, ingyenesen elérhető előadásokat tartsanak, amelyeket követően előadóink kérdésekre is válaszolnak.
Az MTtT harmadik szakmai webináriumának témája a fenntartható élelmiszer-fogyasztás.
Program és előadók:
Dr. Szakály Zoltán egyetemi tanár, intézetigazgató, dékánhelyettes
(Debreceni Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem Intézet)
Fenntartható élelmiszer-fogyasztás. Merre tovább?
Dr. Kasza Gyula PhD osztályvezető, címzetes egyetemi tanár
(Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Kockázat-megelőzési és Oktatási Osztály)
Maradék nélkül: illúziók és tények az asztalon a fenntartható élelmiszer-fogyasztás terén
Moderátor: Dr. Rurik Imre egyetemi tanár, az MTA doktora, az MTtT elnöke.
Az online részvétel létszáma korlátozott, ezért a regisztráció során előnyben részesülnek a MTtT aktív (tagsági díjukat rendezett) tagjai.
Regisztrálni az alábbi email címen lehet: mttt@sph.unideb.hu
A regisztrációhoz kérjük, adja meg nevét, email címet, munkahelyét!
A jelentkezésről visszajelzést küldünk, és az esemény előtt küldjük a linket, információt, hogyan lehet kapcsolódni az eseményhez.
Tisztelettel: Prof. Dr Rurik Imre, MTtT Elnök
A rendezvény támogatója: Coca-Cola Magyarország
A Coca-Cola vállalat három évvel ezelőtt indította el globális Hulladékmentes Világ stratégiáját. A fenntarthatósági céljaik közé tartozik többek közt, hogy folyamatosan csökkentsék a gyártásban felhasznált új műanyag mennyiségét, és tíz éven belül minden PET-palackjukat felerészben újrahasznosított anyagokból állítsák elő, és ugyanannyi palackot vagy alumíniumdobozt gyűjtsenek vissza, mint amennyit értékesítenek. Az itthon gyártott palackok már 100%-ban újrahasznosíthatóak, és a gyártásban felhasznált műanyag mennyisége az elmúlt tíz évben közel 20%-kal csökkent.
A fenntarthatóbb jövő mindannyiunk közös célja!