Főoldal
Magyar Táplálkozástudományi Társaság

 

A SE ETK Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék 3 éven át vett részt egy konzorciumban, amely egy OMFB GAK projekten dolgozott. A projekt címe:
Biológiai növényvédelem a zöldséghajtatásban, a hajtatott zöldségek szerepe az egészséges táplálkozásban.

A tanulmány egyes fejezetei a számokra kattintva letölthetők.

1. A zöldségfélék és gyümölcsök szerepe a táplálkozásban
2. A zöldségfélék jellemző tápanyagai, jelentőségük a táplálkozásban
3. Zöldségfélék bioaktív anyagainak hatása az emberi egészségre
4. A hazai zöldségfogyasztás elemzése az OLEF-felmérés alapján
5. Kertészeti hungarikumok
6. A paprika táplálkozás-élettani vonatkozásai és helye az egészséges táplálkozásban
7. A paprika táplálkozási értékei, minőségének megőrzése a tárolás során
8. A paradicsom minőségének jellemzői, a minőség megőrzése a tárolás során
9. A salátauborka beltartalmi értékeinek változása a tárolás során
10. Levélzöldségek tárolása során mérhető változások
11. Integrált termékek, biotermékek
12. Zöldségfélék növényvédőszermaradék-tartalma
13. Veszélyes déli zöldségek
14. A biológiai növényvédelemmel előállított termékek forgalmazásának lehetőségei