Főoldal
Magyar Táplálkozástudományi Társaság

2017 Vándorgyűlés Siófok

Az MTT Vándorgyűlései

XLII. Siófok 2017. 
Új kihívások a táplálkozásban. A kerekasztal témája:  Egészségtudatos táplálkozás

Jelentkezési lap

bővebb info és jelentkezés

XLI. Esztergom, 2016. Átfogó szemlélet a táplálkozástudományban: a tápanyagtól a táplálékig. Egészséges közétkeztetés


XL. Esztergom, 2015. A táplálkozástudomány feladatai  az élelmiszertudományban, a fogyasztók ismereteinek bővítésében, metabolikus megbetegedések esetén

XXXIX. Hajdúszoboszló, 2014.

XXXVIII. Eger, 2013 Táplálkozás – Életkor – Környezet. Tápanyagok szerepe az egészség megőrzésében (funkcionális élelmiszerek). A Kerekasztal témája: A folyadékok szerepe a táplálkozásban
XXXVII. Balatonőszöd, 2012
Táplálkozástudomány és az élelmiszertudomány együttműködésének lehetőségei. A Kerekasztal témája: Probiotikum
XXXVI. Balatonőszöd, 2011 Táplálkozás különböző életciklusokban - Az élelmiszeripar szerepe a megvalósításban. A táplálkozás szerepe a malignus betegségek megelőzésében
XXXV. Balatonőszöd, 2010
Újabb kutatási eredmények az élelmiszertudományban és a táplálkozástudományban: makro- és mikro tápanyagok újonnan felismert funkciói; biológiailag hatékony összetevők; a táplálkozás szerepe az egészségkárosító környezeti hatások kivédésében. Táplálkozás, életmód és a fogyókúrák: tények és tévhitek
XXXIV. Székesfehérvár, 2009 A táplálkozás: Túl az elsődleges élettani szempontokon. Táplálkozás, életmód és a fogyókúrák: tények és tévhitek
XXXIII. Pécs, 2008. A gyermek- és ifjúkori táplálkozás. Funkcionális élelmiszerek
XXXII. Kecskemét, 2007. Eredmények és kihívások a táplálkozástudományban – Élelmiszerek és egészségre vonatkozó állítások
XXXI. Keszthely, 2006. Táplálkozás és környezet. Élelmiszerválasztás – Életmód – Megelőzés
XXX. Eger, 2005. Kockázati tényezők a magyar lakosság táplálkozásában. A média hatása a lakosság táplálkozására
XXIX. Hajdúszoboszló, 2004. Az időskorúak élelmezése, táplálkozása Táplálkozás-kockázat-kommunikáció
XXVIII. Gyula, 2003. Az osteoporosis megelőzése és komplex kezelése Idős korúak táplálkozása
XXVII. Eger, 2002. A metabolikus szindróma prevenciója és dietoterápiája
XXVI. Esztergom, 2001. A hazai lakosság zsírsavellátottsága
XXV. Szolnok, 2000. Korszerű táplálkozás a vendéglátásban és a csoportos étkezésben
XXIV. Szeged, 1999. Étrend-kiegészítők
XXIII. Pécs 1998. Az ezredforduló táplálkozási kultúrája
XXII. Gyula, 1997. Az egészségvédő táplálkozás
XXI. Sopron, 1996. A magyar táplálkozás múltja, jelene, jövője
XX. Kaposvár, 1994. A táplálkozástan oktatása az egészségügyi képzésben
XIX. Szolnok, 1993. A táplálkozástudomány és a vendéglátás közös céljai
XVIII. Keszthely, 1992. Növényi eredetű élelmi anyagok
XVII. Nyíregyháza, 1990. Változó társadalom - változó táplálkozás
XVI. Budapest, 1989. A társadalmi étkeztetés szerepe és lehetőségei az egészséges táplálkozásban
XV. Bükfürdő, 1988. Nemzeti táplálkozási politika
XIV. Hajdúszoboszló, 1987. Táplálkozás – egészség
XIII. Székesfehérvár, 1986. Táplálkozás és tápláltsági állapot, korszerű élelmezés
XII. Zalaegerszeg, 1985. Az egészségügy és az élelmiszergazdaság feladatai a kiegyensúlyozott táplálkozás kialakításában
X. Kecskemét, 1983. A gyógyintézeten kívüli diétás ellátás